Виробництво пшениці на Харківщині може знизитись на чверть, соняшнику — на половину: Булавін

На думку генерального директора AgroGeneration Сергія Булавіна є три основних варіанти розвитку подій для агровиробників Харківської області в умовах воєнного вторгнення Росії. Про це він повідомив під час засідання Trend&Hedge Club.

«Є три можливі сценарії. Перший — Харківська область повністю окупована і агрокомпанії змушені припинити свою діяльність через втрату активів. Другий — перемога до 1 травня. Тоді ми зможемо спробувати вийти на 100% запланованого виробництва», — пояснює Сергій Булавін.

Якщо Україна здобуде перемогу до 1 червня, враховуючи, що аграрії не зможуть вчасно внести добрива і провести весняну посівну, в Харківській області недобір пшениці може скласти 25-30%, а соняшника — більше 50%.

Читати по темі: Олена Нероба: Через війну в Україні 400 млн людей можуть недоотримати харчові продукти

Сергій Булавін зауважив, що наразі в холдингу вирощують дві основні культури — соняшник і озиму пшеницю. Можливо, будуть змушені замінити площі під соняшником на сою і кукурудзу.

«Ще є час, тому ми ще повністю не коригували цей план. Але вочевидь всім аграріям України потрібна перемога якомога швидше», — резюмував Сергій Булавін.

Як повідомлялося раніше, є інформація від МВС, що російські окупанти можуть мінувати поля, в тому числі сільгоспугіддя.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus