Росія розповсюджує інформацію про мінування Україною судохідних шляхів до Одеси

Зона у Чорному морі, яку Росія називає замінованою Україною
Зона у Чорному морі, яку Росія називає замінованою Україною
Джерело фото: https://www.facebook.com/photo/?fbid=4673039352825241&set=pcb.4673028156159694

Росія замінувала рекомендовані шляхи від Босфору до Одеси і повідомила, що це українські міни, про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

За його словами, це чергова небезпечна дезінформація з боку ворога. Він додає, що 18 березня морський порт Сочі направив судновласникам та капітанам суден у регіоні попередження про загрозу «підриву на мінах українських ВМС, які дрейфують у Чорному морі».

Читати по темі: Олена Нероба: Через війну в Україні 400 млн людей можуть недоотримати харчові продукти

Відповідне попередження підписане капітаном морського порту Сочі В'ячеславом Румянцевим.

Попередження про мінування області у Чорному морі від капітана морського порту Сочі В'ячеслава Румянцева

«Це попередження має на меті перешкодити морському трафіку комерційних суден в Чорному морі. Воно потребує негайного введення до Чорного моря Постійної мінно-тральної групи НАТО!» — наголошує Андрій Клименко.

За даними джерел BlackSeaNews, йдеться про мінування з боку ЧФ РФ рекомендованих шляхів комерційних суден від Босфору в напрямку Одеси, це прикривається брехнею про «зірвані штормом українські міни». У виданні підкреслюють, що міни, які дрейфують в штормовому морі підрахувати неможливо в принципі — це може зробити тільки той, хто їх встановлював.

Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» отримала додаткове фінансування від Уряду для створення стратегічних запасів продовольства по всій країні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus