Аграріям надаватимуть кредити до 60 млн грн під 0% на час воєнного стану — Мінагропрод

За програмою «5-7-9%» українські сільськогосподарські товаровиробники матимуть можливість отримати кредит до 60 млн грн під 0% на час воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Мінагропроду.

Зазначається, що відповідно до рішення Уряду програма «Доступні кредити «5-7-9%» розширюється. Відтак, аграрії протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення можуть отримати кредит під 0%. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн.

У пресслужбі відомства наголошують, що строк кредитування за програмою «5-7-9» залежатиме від цільового призначення коштів. На реалізацію інвестиційного проекту та на рефінансування заборгованості кредит надається щонайбільше на 5 років. Для фінансування оборотного капіталу — на 3 роки.

Додається, що кредитування аграріїв для провадження своєї діяльності на період воєнного стану протягом 6 місяців з 0% відсотковою ставкою, після цього 5%. Кредит надається виключно на придбання основних засобів та покриття будь-яких витрат, пов’язаних із провадженням сільськогосподарської діяльності в значенні Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

«Вартість такого кредиту буде 0%, всі відсотки компенсує держава, для того, щоб за ці кошти сільськогосподарські виробники могли купити всі необхідні засоби виробництва та здійснити посівну компанію» — підсумував перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Нагадаємо, готовність України до посівної на високому рівні. В Україні сільгоспвиробники вже почали посівну кампанію та сіють там, де не ведуться бойові дії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus