УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО об’єднує аграріїв, які вирощують цукрові буряки

Компанія «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» започаткувала масштабну програму співпраці із сільгоспвиробниками для вирощування та переробки цукристих.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що цьогоріч до програми «Цукровий буряк — вибір розумних» долучилися десятки підприємств Вінницької та сусідніх областей.

«В умовах непевних перспектив експорту зернових та олійних через блокаду портів, вирощування цукрового буряку перебирає на себе все більшу увагу аграріїв», — зазначає перший заступник генерального директора «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» Роман Огородов.

Додається, що головне завдання для аграріїв сьогодні — підтримати економіку та забезпечити країну стратегічними продуктами харчування, зокрема цукром, значення якого у воєнний час важко переоцінити.

«Раніше цукровий буряк ми сіяли лише час від часу та на відносно незначних площах, оскільки спеціалізуємося на інших культурах, під які заточені технологічні тонкощі підприємства. До співпраці з «УПІ-АГРО» підштовхнула необхідність задовольнити потреби орендодавців, у договорах з якими прописана видача 50 кг цукру на пай щорічно. Коли власні запаси цукру фермерського господарства закінчилися, людям запропонували грошову компенсацію.Однак більшість відмовилися, потрібен був саме цукор. Тож цьогоріч площі цукристих збільшуємо в 4 рази», — розповідає голова підприємства-учасника програми «Рідний край» Анатолій Комар.

У компанії зазначили, що в рамках програми надають супровід фахівців у процесі вирощування, послуги з посіву та збору врожаю, високоякісні технології та проводяться консультації.

«Сьогодні на подібну поглиблену співпрацю з інших культур не йде більше ніхто, хоча, на мою думку, майбутнє та розвиток сільського господарства — саме за кооперацією», — резюмував Анатолій Комар.

Повідомляється, що в «УПІ-АГРО» розпочали посівну кампанію цукрового буряка. Цьогоріч під цукровий буряк відведено майже 27 тис. га, що дорівнює показнику минулого року.

Нагадаємо, підприємства «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» планують провести весняну посівну в повному обсязі. В умовах війни з російськими агресорами компанія не відхиляється від плану сільськогосподарських робіт.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus