Цукру в Україні достатньо, а плани на посівну — оптимістичні — Коротинський

В Україні цукру достатньо, подекуди навіть більше ніж треба. До того ж основні запаси зберігаються на територіях, де не ведуться активні бойові дії. 

Таку думку висловив директор НПЦ «Цукробурякового виробництва» Олександр Коротинський в матеріалі «Цукровий буряк 2022. Посівні площі. Переробні потужності. Залишки й експорт» на Latifundist.com.

Повідомляється, що у 2020 р. було вироблено 981,4 тис. т цукру, у 2021 р. — 1 416,2 тис. т. З графіка бачимо основні піки росту та спаду виробництва цукру за роками.

Джерело: Інфобук Агробізнес України 2020/2021

Джерело: Latifundist.com за даними НПЦ «Цукробурякового виробництва»

За його словами, наразі цукру в Україні достатньо, навіть більше ніж треба. Тому ситуація з цукром в країні досить стабільна.

«Головні запаси стратегічного продукту знаходяться за межами бойових дій. Цінова ситуація стабільна та прогнозована. Ажіотажного попиту на цукор не спостерігається», — каже Олександр Коротинський.

Він додає, що на плани на посівну оптимістичні, посівного матеріалу достатньо. До того ж держава обіцяє надати аграрним підприємства безвідсоткові кредити на період до 6 місяців, щоб забезпечити підприємства обіговими коштами.

Нагадаємо, цьогоріч сільгоспвиробники збільшують посівні площі під цукровий буряк. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus