Аграрії Дніпропетровської області приступили до посівної кампанії

Посівна компанія
На Дніпропетровщині стартувала сівба ярих культур
Джерело фото: Latifundist.com

У Дніпропетровській області стартувала посівна. На півдні області вже почали сіяти ярий ячмінь і горох, в інших місцях розпушують та підживлюють ґрунт. Усього в області планують засіяти понад 1 млн га землі.

Про це повідомив директор Інституту зернових культур НААН Владислав Черчель під час брифінгу в обласній військовій адміністрації. 

«Із весняною посівною не забарилися. Тільки-но дозволила погода, аграрії вийшли в поле. Спочатку засіють ярий ячмінь, горох, овес. У першій половині квітня візьмуться за соняшник, а після — за кукурудзу», — зазначив вчений.  

Цьогоріч аграрії області планують засіяти ярим ячменем 140 тис. га полів, соняшником — 600 тис. га, кукурудзою — 300 тис. га. Сіяти вже почали на Нікопольщині, в решті районів обробляють ґрунт, його розпушують, аби зберегти вологу на полях.

Також, на Дніпропетровщині, на понад 600 тис. га полів ростуть озимі пшениця, ячмінь, жито. Ці культури, за словами Владислава Черчеля, гарно перезимували, вони у задовільному стані. Посівна триватиме до кінця весни — початку літа.

Раніше повідомлялось, що посівна в Україні проходитиме на територіях, де немає бойових дій.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus