Уряд вніс зміни до програми Доступні кредити 5-7-9% для проведення посівної

Для забезпечення посівної кампанії вітчизняних сільськогоспвиробників у період дії воєнного стану Уряд, за ініціативою Президента України, вніс низку змін до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України. 

«12 березня 2022 р. постановою Кабміну України були внесенні зміни до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» з розширенням можливостей підтримки суб’єктів підприємництва — сільськогосподарських товаровиробників, передусім, для забезпечення фінансування ними посівних робіт», — йдеться в повідомленні відомства.

Зазначається, що серед основних нововведень програми «Доступні кредити 5-7-9%» з метою підтримки сільськогосподарських товаровиробників, виділяють наступні:

  1. Програма розширена на середні підприємства з річним доходом до 50 млн євро (раніше було 20 млн євро) та на великі підприємства з річним доходом більше 50 млн євро незалежно від кількості працюючих.
  2. Максимальна сума кредиту для всіх суб’єктів підприємництва збільшена з 50 млн грн до 60 млн грн з урахуванням групи пов’язаних компаній.
  3. Процента ставка — 0% річних.
  4. Ціль кредитування:
    • інвестиційний кредит на придбання сільськогосподарської техніки,
    • кредит на поповнення обігових коштів для придбання насіння, добрив та паливно-мастильних матеріалів.
  5. Строк кредиту — 6 місяців.
  6. Термін подачі заявки на участь у програмі — до 31 травня 2022 року.
  7. Розмір кредитної гарантії — 80% від суми кредиту суб’єкта мікро, малого та середнього підприємництва (крім суб’єктів великого підприємництва).

Нагадаємо, державний банк кредитуватиме аграріїв, яким бракує коштів на посівну

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus