Ціни на фуражну кукурудзу в Україні помітно просіли

Через військове вторгнення рф, ціна на фуражну кукурудзу в Україні почала знижуватися. На цю тенденцію також впливають проблеми при зберіганні зернової.

Про це пише «АПК-Інформ».

Повідомляється, що заниження ціни зумовлено сформованим профіцитом пропозицій кукурудзи за умов вкрай низького попиту з боку трейдерів, до того ж експорт через морські порти неможливий. Також в Україні відзначається помірний інтерес до зернової із боку внутрішніх споживачів в умовах високих запасів зерна в сільгоспвиробників.

«При цьому з урахуванням досить високого середнього показника вологості кукурудзи за ISO в Україні — на рівні 14,5% — і високої шпильки вона сильно схильна до ураження грибками, через що термін її зберігання, за оцінками експертів, не перевищує 2 місяців. В умовах, що склалися, багато аграріїв прагнуть реалізувати зернову в найкоротші терміни, через що готові поступатися в ціні», — йдеться в повідомленні.

Читати по темі: Воєнні реалії: скільки зерна мають українські аграрії?

Зазначається, що з кінця лютого ціни попиту переробників найчастіше знизилися на 200-700 грн за т, а у південному регіоні — на 900 грн за т. Станом на 28 березня ціни озвучуються в межах 7300-8000 грн за т на базисі СРТ.

Додається, що суттєвіше зниження цін стримується високими витратами на логістику та переважанням попиту над пропозицією на ринку автоперевезень.

Нагадаємо, брокери відзначають, що експорт зернових зосередився на західних кордонах України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus