Олійні тримаються на рівні, пшениця — втрачає в ціні — аналітики

На ринку спрощується регулювання до автоперевезення зерна насипом та створюються зелені коридори для відправки залізницею в напрямок Польщі.

Про це пише SPIKE BROKERS у своєму каналі в Telegram.

За словами аналітиків, що станом на 1 квітня, соняшникова олія торгувалась протягом тижня на рівнях від €1410 до €1370 на базисі DAP-кордон з поставкою квітень. Експерти вбачають досить значну пропозицію.

Повідомляється, що соняшник (47-48%) реалізовували на рівнях $795 за т на базисі DAP доставлено до елеватора в Румунії.

«Є обмежений попит на високоолеїновий соняшник з доставкою в Румунію з премією до $70 за т до звичайного соняшнику. Враховуючи обмеженість внутрішньої переробки, ринку соняшнику потрібно зняття експортного мита на соняшник на час війни», — коментують аналітики SPIKE BROKERS.

Зазначається, що не ГМО сою проторгували $725 та $720 за т на базисі DAP доставлено до заводу в Румунії.

Брокери додають, що кукурудза зупинилась на рівнях $245-255 за т на базисі DAP кордон Польщі. Пропозиція кукурудзи все ще суттєво перевищує попит по всіх експортних напрямках. Відтак, на базисі DAP-Константа (Румунія) зернова знизилась з €316 до €300 з поставкою квітень-травень.

Додається, що продовольча пшениця в суттєвому надлишку на локальному ринку, тому знизилась в ціні переробних підприємств протягом тижня з 8500 грн за т до 7600 грн за на базисі DAP млин. Експортний попит в напрямку кордону залишається обмеженим.

Нагадаємо, форвардні ціни на ячмінь майбутнього врожаю зросли.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus