Через війну KSG Agro запасає зерно для комбікормів на кілька місяців

KSG Agro розпочав формування стратегічного запасу сировини на 3 місяці для виробництва комбікормів на власному комбікормовому заводі.

Про це повідомила пресслужба холдингу.

Зазначається, що мета такого кроку — забезпечення безперебійної роботи свинокомплексу. Запаси нарощують з урахуванням ризиків у постачанні сировини, унаслідок розриву логістичних ланцюжків в умовах воєнного часу.

За словами голови ради директорів KSG Сергія Касьянова, з метою виконання поставленого завдання постачальник преміксів для виробництва комбікормів компанія Cargill додатково збільшила ліміти на відвантаження. Продукцію постачальника, що використовується для кормів холдинг доставляє на комбікормовий завод власним автотранспортом.

«Таким чином, вже сформовано запас інгредієнтів для виробництва комбікормів: по зернових (ячмінь, кукурудза, пшениця, трітікале, сорго вирощені рослинницькими господарствами холдингу) — на 4 місяці. Борошнисто-білковим (висівки, шрот соєвий, шрот соняшниковий, жмих соєвий, олія) — на 1 місяць, за преміксами — на 1,5 місяці», — йдеться в повідомленні.

У пресслужбі додають, що KSG Agro має намір найближчим часом довести запас усіх видів інгредієнтів до обсягу, що дозволяє забезпечити тримісячне безперебійне виробництво комбікормів

Сергій Касьянов додає, що зараз комбікормовий завод працює з максимальним завантаженням. Якщо раніше він працював в одну зміну з обсягом виробництва 100 т комбікормів на добу, то тепер у дві зміни з обсягом виробництва понад 200 т на добу.

Нагадаємо, нині на кордоні України працюють 12 зернових терміналів. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus