Пільговий період зберігання зерна в ДПЗКУ продовжено

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) продовжила дію пільгового періоду на зберігання зерна зернових та олійних культур на 21 день.  

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що метою продовження дії пільгового періоду на зберігання зерна зернових та олійних культур є підтримка сільгосптоваровиробників. Протягом дії пільгового періоду, який складає 21 календарний день, плата за зберігання не нараховуватиметься. Пільговий період застосовується тільки на послугу зі зберігання зерна.

Відзначається, що сьогодні пріоритетними напрямками роботи ДПЗКУ є послуги з переміщення зернових з їх подальшим зберіганням та доведенням до кондиції. Логістичні центри також надають послуги з переміщення зернових з потенційно небезпечних територій автомобільним та залізничним транспортом.

«За час війни в Україні було знищено значну кількість об’єктів інфраструктури, і сьогодні багато аграріїв не мають змоги самостійно вивезти зерно з потенційно небезпечних регіонів України. Корпорація залишається надійним державним партнером, ми продовжуємо виконувати всі свої зобов’язання перед власними контрагентами, намагаємось якомога ефективніше використовувати свої виробничі потужності і запрошуємо до співпраці аграріїв», —  зазначив в.о. голови правління ДПЗКУ Василь Коваленко.

Додається, що наразі на повну потужність працюють та мають змогу виконувати повноцінний технологічний процес 38 філій. З яких 28 лінійних елеваторів можуть надавати послуги з приймання, зберігання, відвантаження зернових, а також додаткові послуги з перевантаження. 9 філій — послуги з переробки та виготовлення готової продукції (деяких видів борошна, пластівців, висівок). При цьому більшість філій мають змогу забезпечити відвантаження зернових як автотранспортом, так і залізничним транспортом.

Нагадаємо, що керівник департаменту аграрного виробництва «Волинь-Зерно-Продукт» Ярослав Мазуренко висловив думку, що потужностей для зберігання зерна нового врожаю може забракнути.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus