Литва екстрадувала ексголову правління ДПЗКУ

Литва екстрадувала колишнього голову правління «Державної продовольчо-зернової корпорації України». Його підозрюють у завданні корпорації збитків розміром $60 млн.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Слідством встановлено, що протягом липня-жовтня 2014 року посадовці державної зернової корпорації, серед яких і голова правління, спільно з представником міжнародного зернотрейдера організували укладення та виконання зовнішньоекономічних контрактів щодо продажу зернової продукції ПАТ «ДПЗКУ» за заниженими цінами підконтрольним підприємствам», — йдеться у повідомленні.

Зерно, що належало ДПЗКУ, через низку компаній на умовах післяплати було поставлено в Саудівську Аравію. Кошти за поставлено зерно так і не були сплачені, відтак державна корпорація зазнала збитків на суму понад $60 млн.

Зазначимо, що мова йде про Петра Вовчука. Його затримали у Литві ще у 2019 році. НАБУ розшукувало Вовчука з березня 2017 р.

«Після рішення про екстрадицію, підозрюваний оскаржував його нібито через небезпеку, спричиненою повномасштабним вторгненням рф. Попри це, через 4 роки судових слухань, особу все ж таки екстрадовано до України. Зауважимо, що на сьогодні провадження стосовно радника голови правління ПАТ «ДПЗКУ» та представника міжнародного зернотрейдера наразі перебувають на розгляді в суді», — повідомляє прокуратура.

Два фігуранти провадження пішли на угоду зі слідством та сплатили завдані ними збитки у сумі $60 тис. У розшуку перебуває ще один підозрюваний у справі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus