Потужностей для зберігання зерна нового врожаю може забракнути — думка

Проблемою України є ще й те, що, скоріш за все, частину старого врожаю вивезти не вдасться. Може бути таке, що для нового врожаю не буде місця на елеваторах.

Про це заявив керівник департаменту аграрного виробництва «Волинь-Зерно-Продукт» Ярослав Мазуренко, пише Elevatorist.com.

За його словами, старе зерно може зберігатися довго. В нормальних елеваторах воно може зберігатися і два, і три роки.

«Проблема в тому, що елеваторні потужності не такі великі і в області, і в державі, щоб зберігати два-три роки. Ми не маємо такої змоги і тому нам треба вивозити зерно», — зазначив Мазуренко.

Додається, що навіть якщо залучити всі елеваторні потужності зберігання плюс можливості щодо зберігання у рукавах, то весь врожай без експорту зберегти в країні неможливо. Зараз же потужності зі зберігання, у зв’язку з війною, значно зменшаться.

Нагадаємо, що заступник директора Департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов заявив, що іноземні залізниці не готові до різкого збільшення обсягів перевезення українських вантажів.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus