На Хмельниччині завершено сівбу ранніх зернових культур

В Хмельницькій області в повному обсязі завершено сівбу ранніх зернових культур, таких як ячмінь, пшениця, горох і овес, які займають 82 тис. га. 

Про це повідомила пресслужба Хмельницької обласної військової адміністрації.  

Відзначається, що станом на 18 квітня загалом ярими культурами в регіоні вже засіяно близько 180 тис. га, або 46% до наміченого.

«Продовжується сівба соняшника, який вже займає 58 тис. га, або 36% до наміченого. Цукрові буряки посіяно на площі 23,5 тис. га, або 90% від запланованих 26 тис га. Крім того, на площі понад 11 тис. га посіяно ярий ріпак, однорічні та багаторічні трави, лікарські культури. Розпочато сівбу сої (1,6 тис. га) та кукурудзи на зерно (4 тис. га). Обсяги сівби цих культур становлять 1-2% до наміченого», — йдеться у повідомленні.

Додається, що за інформацією управління агропромислового розвитку та земельних відносин ОВА, відповідно до структури посівних площ господарства всіх категорій мають посіяти близько 850 тис. га ярини, з них 390 тис. га культур ранніх строків сівби, таких як ярий ячмінь, яра пшениця, горох, соя, соняшник, цукрові буряки. Загальна посівна площа сільськогосподарських культур 2022 р. очікується в межах 1,207 млн га, що на 2 тис. га більше за показник минулого року.

Нагадаємо, що аграрії залучили понад 1 млрд грн кредитів у держбанку для проведення посівної.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus