Аграрії скорочують посів цукрового буряку та кукурудзи

Цьогоріч сівозміна у «Кищенці» змінилася у бік збільшення стратегічно важливих для продовольчої безпеки країни культур — ячменю, пшениці та соняшнику.

Таку думку висловив аграрій, який виступав перед Європарламентом в Брюсселі, та директор «Кищенці» Корнеліс Хузінха в матеріалі «Корнеліс Хузінха: Світова продовольча криза вже неминуча» на Latifundist.com.

Він каже, що цьогоріч вирішили змінити сівозміну, щоб диверсифікувати ризики. На 50% буде менше буряку, бо це дорогий продукт, потрібно багато мінеральних добрив та який треба переробляти.

«А чи працюватимуть всі заводи в Україні? Кажуть, що будуть. Але якщо ні, куди будемо його дівати? А якщо якась бомба прилетить на завод? Хоча цукор продається в Україні. Його не треба експортувати. Але кожного дня може щось змінитися», — каже аграрій.

Він додає, що кукурудзи також буде менше — на 20%. Бо невідомо, чи буде експорт, а це — експортна культура. Замість них буде ярий ячмінь і пшениця. Соняшник будуть сіяти як завжди. Бо його переробляють в Україні.

Нагадаємо, нардеп вбачає, що розширення переробки — це ще один крок вперед для аграрного сектору України. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus