Ощадбанк почав видавати аграріям 200 млн грн кредитів щодня

У квітні «Ощадбанк» суттєво змінив умови отримання кредитів. Відтак, було зменшено час ухвалення кредитних рішень — з 8 до 3-4 днів (при отриманні коштів за 1-2 дні), лібералізовано умови щодо застави, скасовано вимогу щодо мінімального розміру земельного банку в обробітку.

Про це повідомляє пресслужба «Ощадбанку».

Зазначається, що банк оновив кредитну політику відповідно до реалій воєнного часу та регуляторних змін, запроваджених НБУ. Серед умов кредитування залишається офіційне ведення бізнесу та наявність сільськогосподарських угідь для проведення посівної.

Завдяки такому спрощенню та пришвидшенню процесу кредитування Ощадбанк видає понад 200 млн грн позик для близько 100 сільгосппідприємств щодня — такого темпу вдалось досягти за останній тиждень. Якщо станом на 20 квітня портфель видач агрокредитів становив 1 млрд грн, то нині він перевищив 2,4 млрд грн.

«Ми кредитуємо на всій підконтрольній території — так, нещодавно «Ощад» видав кредит в області, в якій українські захисники активно відбивають атаки агресора. У той час, коли уряд робить безпрецедентні кроки для підтримки сільгоспвиробників завдяки здешевленню кредитного ресурсу, Ощадбанк зі свого боку постійно спрощує свій кредитний продукт для агробізнесу», — каже голова правління «Ощадбанку» Сергій Наумов.

За його словами, мета банку — зробити так, щоб кредитна підтримка оперативно надійшла до сільгосппідприємств.

Нагадаємо, банки надали агробізнесу кредитні канікули до кінця травня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus