Українські морські порти можуть бути розблоковані в обмін на скасування санкцій проти росії

У росії допускають можливість розблокування морських портів в обмін на скасування санкцій, які запроваджують країни за війну в Україні.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ рф Андрій Руденко, пише‎ Elevatorist.com.

Чиновник заявив, що продовольча криза викликана санкціями щодо рф з боку західних країн. Адже тут потрібно не лише звернення до рф, а й глибоко дивитися на весь комплекс причин, який спричинив нинішню продовольчу кризу.

«‎В першу чергу, це ті санкції, які введені проти росії з боку США та ЄС, які заважають нормальній вільній торгівлі, в тому числі і продовольчими товарами, включаючи пшеницю, добрива та інші речі, тому це питання потрібно розглядати дуже комплексно і всебічно: якщо наші партнери хочуть досягти вирішення, то потрібно, у тому числі розв'язувати проблеми, пов'язані зі скасуванням тих санкційних обмежень, які були накладені на російський експорт», — заявив Андрій Руденко.

Нагадаємо, що Генсек ООН Антоніу Гутерріш веде перемовини з росією та іншими країнами з метою відкриття вивезення зерна з портів України в обмін на пом'якшення санкцій щодо експорту добрив із росії та білорусі.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus