Провідна європейська країна планує допомогти Україні розблокувати порти

Франція готова долучитися до операції зі зняття російської блокади з Одеського порту, щоб повернути можливість експорту зернових з України.

Про це повідомили в Єлисейському палаці, пише BFMTV.

«‎Ми відкриті для сторін у тому, щоб була проведена операція, яка дозволить отримати абсолютно безпечний доступ до Одеського порту, тобто надасть можливість суднам пройти, не зважаючи на те, що море заміноване»‎, — заявив радник президента Франції.

Читайте також: «‎Коридор для зерна з українських портів, або Чергова пастка росіян»

Крім цього, у Єлисейському палаці відповіли на критику президента Еммануеля Макрона за його заклик «не принижувати‎»‎ всю рф через «помилку‎»‎ путіна. Там запевнили, що Франція хоче, аби Україна була переможцем у війні з росією.

«‎Як мав нагоду сказати президент, ми хочемо перемоги України. Ми бажаємо, щоб територіальна цілісність України була відновлена. Ми хочемо, щоб цей конфлікт, ця війна росії проти України припинилася якнайшвидше»‎, — сказав радник Макрона.

Читайте також: «‎Зерно під конвоєм, або Як в історії військові конвої допомагали перевозити вантажі»‎ 

Нагадаємо, що росія навмисно блокує українські порти та морські шляхи у Чорному морі для вивозу зерна з України, а також перешкоджає вивезенню залізницею, завдаючи ракетних ударів по елеваторах та залізничній інфраструктурі. Кремль прагне спровокувати голод в африканських країнах, який призведе до хвилі міграції в Європу, сподіваючись чинити таким чином тиск на ЄС. Кремлівські високопосадовці вимагали зняти з рф санкції, введені за війну в Україні, в обмін на розблокування українських портів.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus