До кінця травня ІМК планує експортувати до ЄС 30 тис. т кукурудзи — Ліссітса

Підприємства агрохолдингу «ІМК» відновлюють експорт і очікують, що до кінця травня буде експортувати близько 30 тис. кукурудзи до країн Європейського Союзу. У зв’язку з блокадою українських портів група шукає альтернативні ринки збуту.

Про це повідомив генеральний директор «ІМК» Алекс Ліссітса, зазначається на «‎Варшавській фондовій біржі». ‎  

За його словами, «ІМК» поступово відновлює експорт агропродукції. Перші поставки цього тижня очікуються в Угорщину. 

«Блокада українських портів дуже негативно впливає на нашу експортну діяльність. Альтернативою для нас є експорт залізницею до країн ЄС. Ми повинні мати достатньо часу, щоб вивезти наявні запаси кукурудзи до нового врожаю», — додав він.

Читайте також: «‎Суворий експорт 2022: як під час війни продати українське зерно та запобігти продовольчій катастрофі у світі?»‎ 

Генеральний директор «ІМК» нагадав, що 15 травня в агрохолдингу завершилася весняна посівна кампанія. Було засіяно майже 70 тис. га кукурудзи та соняшнику, що значно більше, ніж можна було очікувати на початку війни.

«Ми розраховуємо на 6 т з гектара. Щодо врожайності соняшнику та кукурудзи, то прогнози робити рано, бо ми щойно завершили посів», —  додав Алекс Ліссітса.

Директор додав, що основними умовами для відродження сільськогосподарського виробництва в Україні та повернення на світові ринки, є перемога України у війні, відновлення експорту через українські порти та відбудова логістичної інфраструктури країни. 

Нагадаємо, що підприємства агрохолдингу «ІМК» завершили весняну посівну. Соняшником засіяли 19,2 тис. га, кукурудзою —  50,2 тис. га.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus