Блокада портів може коштувати ІМК близько 75% прибутку — Олена Крисенко

Близько 75% виторгу «ІМК‎»‎ надходить від продажу продукції за кордон. Будь-які порушення експортної інфраструктури й логістики, пов'язані, наприклад з блокування росією морських портів України, відразу негативно позначаються на діяльності компанії. 

Про це розповіла комерційна директорка «ІМК‎»‎ Олена Крісенко, повідомили на офіційній сторінці в Facebook

За її словами, на початок війни на елеваторах «ІМК‎»‎ зберігалися близько 265 тис. т кукурудзи, законтрактованої для експорту в Китай та інші країни Азії, до ЄС, Близького Сходу та Північної Африки. 

«Ми мали експортувати це зерно протягом першого півріччя через Чорноморські порти України‎»‎, — зауважила вона.  

Олена Крисенко відмічає, що через блокування росією українських морських портів, компанії доводиться шукати альтернативні логістичні шляхи для експорту зерна. Наразі це постачання залізницею. Але через суттєве перевантаження цих логістичних маршрутів обсяги відвантаження поки що незначні. 

«‎До війни ми відвантажували в середньому 70 тис. т зерна на місяць, а після відновлення експорту нам вдалося постачити в травні 11 тис. т кукурудзи, у червні — 17 тис. т», — розповідає ‎комерційна директорка «ІМК‎» 

Читайте також: «‎Микола Демчак: Аграрії не припиняють будуватися навіть у війну»‎ 

Вона додає, що команда комерційного відділу наполегливо працює над вивченням і реалізацією всіх можливостей для експорту залишків зерна з  елеваторів компанії. 

Нагадаємо, що з Бердянського порту рашисти відправили перше судно з зерном.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus