Програма кредитування «Доступні кредити 5–7–9» переорієнтовується на переробників агропродукції

Міністерство аграрної політики та продовольства України має цілу низку напрацювань із розширення кредитування галузі переробки сільськогосподарської продукції.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, передає пресслужба Мінагрополітики.

«У нас уже готовий план на червень-серпень щодо подальших пріоритетів у доступному фінансуванні аграріїв. Мінагрополітики має цілу низку напрацювань із кредитування галузі переробки сільгосппродукції. Так, ми вже ініціювали зміни до Постанови №723, щоб розширити перелік тих, хто може отримати кредити під державні гарантії, включивши в цей перелік переробні підприємства», — зазначив Тарас Висоцький.

Також він повідомив, що Уряд України ухвалив рішення про додаткове виділення портфельних гарантій чотирьом державним банкам на 3,39 млрд  грн. Таким чином, 31 травня буде завершено кредитування посівної кампанії в рамках програми «Доступні кредити 5–7–9» та підбито підсумки щодо її ефективності. Загалом за три місяці понад 10 тис. аграріїв отримали фінансування більш ніж на 30 млрд грн.

Нагадаємо, що одна з найбільших зерноторгових компаній України ГК «Прометей» повідомила про підписання кредитної угоди про фінансування на суму 60 млн грн для проведення посівної кампанії у 2022 та поповнення оборотних коштів.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus