Америка готова військовим шляхом розблокувати українські порти — глава Пентагону

США прагнуть досягти дипломатичного рішення в питанні експорту продовольства з України по Чорному морю. Однак американські військові можуть внести свій внесок у разі потреби.

Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін, повідомляє «‎РБК-Україна»‎.

Він зазначив, що ситуація із заблокованим росією зерном складна. Наслідки вже відчуваються в усьому світі.

«Якщо ви питаєте, чи можуть військові в регіоні внести сюди внесок, то, звичайно, ми можемо. Але ми завжди прагнемо в першу чергу досягти дипломатичного рішення, і я бачу багато енергії в цьому напрямку‎» — заявив глава Пентагону.

Читайте також: «‎Зерно під конвоєм, або Як в історії військові конвої допомагали перевозити вантажі»‎ 

Нагадаємо, що росія навмисно блокує українські порти та морські шляхи у Чорному морі для вивозу зерна з України, а також перешкоджає вивезенню залізницею, завдаючи ракетних ударів по елеваторах та залізничній інфраструктурі. Кремль прагне спровокувати голод в африканських країнах, який призведе до хвилі міграції в Європу, сподіваючись чинити таким чином тиск на ЄС. Кремлівські високопосадовці вимагали зняти з рф санкції, введені за війну в Україні, в обмін на розблокування українських портів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus