Експорт соняшникової олії з України зріс — аналітики

Експорт соняшникової олії з України в травні збільшився і досяг 186 тис. т. Показник склав +23% до експортних об'ємів квітня і став максимальним від початку війни.

Про це пише АПК-Інформ.

«Це свідчить про адаптацію учасників ринку до поточних реалій та поступове налагодження ланцюгів постачання продукції через функціонуючі сухопутні переходи та порти», — зазначають у повідомленні.

Аналітики відмітили, що в травні спостерігалось поступове збільшення країн-імпортерів української олії — більш ніж 60 країн світу.

За даними видання, 82% від загального об'єму імпортували країни ЄС. Лідером серед покупців соняшникової олії стала Польща, що закупила 20% від загального експорту продукту із України.

«Відвантаження в більш віддалені країни світу (25% від українського експорту у травні) наразі суттєво обмежене логістикою, збільшенням терміну доставки та, відповідно, її вартості. При цьому серед основних імпортерів після країн ЄС варто виділити Туреччину, куди у вказаному місяці було відвантажено майже 12 тис. т», — йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, що впродовж травня спостерігалося зниження експортних цін на нерафіновану соняшникову олію на базі DAP.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus