Оприлюднено оновлені прайси на фуражну кукурудзу в дунайських портах України

Минулого тижня в дунайських портах України знизилися ціни попиту на фуражну кукурудзу, в той час, як закупівельні ціни на вказану культуру з доставкою в румунський порт Констанца лишалися стабільними.

Про це пише «‎АПК-Інформ»‎. 

«‎Ключовими факторами формування ціни виступали превалююча пропозиція на внутрішньому ринку в умовах надлишкових запасів кукурудзи та стриманий попит імпортерів, зокрема й турецьких. Частково вказана цінова динаміка була зумовлена зниженням індикативів кукурудзи на базисі FOB у чорноморських портах», — розповіли аналітики. ‎

Зазначається, що ціни попиту на кукурудзу в портах Рені та Ізмаїл знизилися в середньому на $20 — до $190-220 за т СРТ-порт, а на базисі FOB — на $10, до $250-260 за т. Ціни попиту турецьких імпортерів здебільшого не перевищували $270-275 за т CIF.

Додається, що ціни попиту на зернову з доставкою в порт Констанца (Румунія) в червні-липні фіксувалися в межах $270-285 за т.

Нагадаємо, що котирування пшениці продовжили активне зниження на фоні покращення погодних умов в США та продовження риторики щодо розблокування українських портів. 

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus