Прометей VS Kadorr Agro: між компаніями назріває конфлікт за неоплачений ячмінь вартістю майже $1.9 млн

ГК Прометей не розраховується за поставлений ячмінь за контрактами з Kadorr Agro Group. Водночас Прометей заявляє, що ГК завжди сумлінно виконувала свої зобов'язання перед бізнес-партнерами та не відмовляється від їх виконання надалі.

Про це повідомляють пресслужби компаній.

У Kadorr Agro розповіли, що компанія CRESS GROUP LTD (входить до ГК Прометей) підписала контракти на купівлю 9300 тонн українського ячменю на умовах DAP на зерновий термінал Миколаївський КХП (НКХП) компанії Posco International.

Повідомляється, що Kadorr Agro відвантажила товар за контрактом у повному обсязі, проте покупцем було сплачено менше ніж 15% контрактної вартості. Заборгованість ГК Прометей становить майже $1.9 млн. 

«Термін оплати настав до російського вторгнення в Україну, тому покупець не має підстав для посилання на форс-мажор.Протягом усього цього часу з нашого боку пропонувалися різні варіанти погашення заборгованості, у тому числі зустрічне постачання товару нам та залік взаємних вимог. Однак, до цього часу покупець ігнорує вимоги оплати», — зазначили в ‎Kadorr Agro. 

Разом з тим, із ЗМІ Kadorr Agro стало відомо, що Прометей відновив свою роботу і веде торгівельну діяльність.

«‎31.05.2022 нам, у відповідь на наш попит, брокерами було запропоновано обсяг соняшнику на суму $1,44 млн, як пізніше з'ясувалося від однієї з компаній, що входять до групи Прометей. На нашу пропозицію прийняти це постачання в рахунок погашення заборгованості Групи Прометей перед нами, ми в черговий раз отримали відмову з посиланням на рішення власника компанії Рафаеля Горояна», — повідомив директор Kadorr Agro Олександр Альохін.

Читайте також: «Експортери залишилися за бортом, або Що відбувається на ринку трейдинга?‎»‎ 

Повідомляється, що компанія заблокувала експортні дії з вантажем та застосовуватиме всі доступні інструменти для стягнення заборгованості.

Водночас Прометей заявляє, що ГК завжди сумлінно виконувала свої зобов'язання перед бізнес-партнерами та не відмовляється від їх виконання надалі. 

«У зв'язку з веденням бойових дій у країні, як і інші учасники ринку, ми також фіксуємо випадки невиконання контрактних зобов'язань щодо нашої групи компаній. Однак ми не допускали можливості перенесення подібних суперечок у медійну площину. Ми усвідомлюємо те, що зараз відбувається в Україні і з якими ризиками пов'язане здійснення бізнес діяльності. Тому, розуміючи складності поточної ситуації, готові вести діалог для вирішення складнощів», — заявили в компанії. ‎

Разом з тим, в ГК Прометей додали, що якщо сторона вважає, що її права були порушені, то вона може звернутися до суду.

Нагадаємо, що Прометей отримає майже півмільярдну позику для проведення посівної та трейдингу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus