Експорт зерна: розширено можливості транзиту збіжжя до Угорщини

Україна домовилась про транзитні коридори українського зерна через Закарпаття та Угорщину.

Про це повідомив глава Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає «‎Укрінформ»‎.

За його словами, під час робочої зустрічі із міністром аграрної політики Угорщини Іштваном Нодем обговорювалось питання перевезення сільськогосподарської продукції через транзитні коридори Закарпатської області до Угорщини.

«Роботи по розширенню можливостей регіональних залізничних та вантажних пунктів пропуску ведуться з перших днів блокування українських морських портів. За цей час ми зробили необхідні напрацювання, і сьогодні готові інтегрувати спільні механізми з угорськими партнерами‎», — відмітив очільник області.

Читайте також: «‎Виробництво пшениці падає, площі під олійними культурами ростуть. Розповідаємо, що відбувається на агроринку ЄС»‎ 

За словами голови ОВА, з угорцями домовилися про створення робочих груп, які працюватимуть на постійній основі для формування пропозицій та практичної реалізації пріоритетних завдань, пов'язаних із блокуванням росією каналів постачання сільськогосподарської продукції з України.

Нагадаємо, що за результатами переговорів у Стамбулі делегацій України, росії, Туреччини та ООН, були узгоджені основні технічні питання по розблокуванню українських портів.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus