Морська спільнота налаштована скептично щодо відкриття портів — Іванов

У нашому галузевому «морському» чаті близько 450 осіб і всі налаштовані скептично щодо відкриття портів, доки не закінчилася війна. Водночас всі чудово усвідомлюють важливість деблокади для економіки України та продовольчої безпеки світу.

Про це розповів директор BPG Shipping і Kronos Bulkers Геннадій Іванов на своїй сторінці в Facebook.

«‎Я особисто маю 12-річний досвід перевезень на суднах зерна до Ємену в умовах військової ескалації у тому числі наші судна були під обстрілами. Навіть з огляду на те, що в Ємені не було повномасштабної війни як в Україні, перші 5 років була дуже обмежена кількість судновласників, які готові розглядати цей бізнес»‎, — зауважив Геннадій Іванов.

Згодом, продовжив він, ООН створила спеціальний регуляційний орган у Джібутті, включаючи коаліцію військових судів у Червоному морі та обов'язковий захід у Джібуті на інспекцію (перед заходом до Ємену).

«Припускаю, сьогодні ООН піде за налагодженим сценарієм, щоб звільнити причали. Першопрохідцями можуть стати судна, які вже в портах з вантажем‎», — акцентував ‎директор BPG Shipping і Kronos Bulkers.

Він додав, що окрім питань військової безпеки для України, у разі розмінування, скептицизм проявляється й щодо технічних та економічних аспектів процесу.

Читайте також: «Велике горе, як глибоке море, або Чому «морська» спільнота сумнівається у деблокаді портів»‎

Нагадаємо, названі умови для страхування суден, які заходитимуть в українські порти за зерном.

Виконано за допомогоюDisqus