Цьогоріч банки профінансували аграріїв на майже 48 млрд грн — Мінагрополітики

З початку літа українські аграрії отримали 9,18 млрд грн кредитів, у тому числі за програмою портфельних гарантій 80 % — 443, 8 тис. грн.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики. 

Зазначається, що лідерами за обсягами кредитування за цей період є Київська (1,54 млрд грн), Хмельницька (1 млрд грн), Кіровоградська (664 тис. грн), Вінницька та Полтавська (610 тис. грн) області.

У відомстві підкреслили, що до 31 травня діяла спеціальна програма з пільгового кредитування для забезпечення проведення комплексу весняно-польових робіт у 2022 році. З 1 червня прийом заявок на кредитування в рамках програми доступних кредитів відбувається за звичною формулою «5-7-9».

 

«Уряд та Мінагрополітики чудово розуміють, наскільки важливою в умовах війни для аграріїв є можливість отримати пільгове кредитування. Тому ми працюємо над запуском нових кредитних ліній для аграріїв. А також очікуємо, що найближчим часом умови сплати тіла кредиту за пільговим кредитуванням буде подовжено з 6 до 12 місяців», — розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Читайте також: «‎Наталія Буткова-Вітвіцька: Поки діє програма 5-7-9%, аграрії можуть розраховувати на дешеві кредити»‎ 

Додається, що таким чином, у цілому за 2022-й рік 26 616 с/г товаровиробників залучили кредитів на суму 47,73 млрд грн.

Нагадаємо, що НБУ скоригував офіційний курс гривні до долара США на 25%.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus