Контінентал завершив збирання озимого ячменю: середня врожайність на рівні 6,37 т/га

Контінентал завершив збирання озимого ячменю. Наразі в компанії тривають жнива пшениці та ріпаку.

Про це повідомив директор з виробництва «Континентал Фармерз Груп» Віталій Ставнічук, пише SuperAgronom.com.

За його словами, під озимі зернові у компанії відвели в нинішньому сезоні майже 90 тис. га. Середня врожайність озимого ячменю отримана на рівні 6,37 т/га.

«На сьогодні ми закінчили збирання озимого ячменю й дуже задоволені результатами. А саме 6,37 т/га, що значно вище запланованого бюджету. В таких складних  умовах, яких проходив сезон-2022, в тому числі погодних, — це дуже добрий результат», — підкреслив Віталій Ставнічук.

Та додав, що в компанії продовжуються жнива озимої пшениці та озимого  ріпаку. Наразі пшеницю зібрали 15% площ, ріпак — з 35% площ. Крім озимих, у структурі посівів компанії також — соняшник, кукурудза і соя. 

Як зазначив Віталій Ставнічук, цьогоріч додали ще важливі для країни в нинішніх умовах продовольчі культури.

«Зокрема, цьогоріч посіяли гречку, яка раніше не входила до сівозміни. А також цукровий буряк, який декілька років ми вже не вирощували, але пішли на те, щоб його посіяти, щоб Україна була із цукром. Загалом же наша операційна діяльність відбувається за планом, згідно з виробничою програмою. Ми впевнені у тому, що Україна буде із хлібом і буде з перемогою», — підсумував Віталій Ставнічук.

Нагадаємо, що Прометей завершив збирання ячменю: середня врожайність 6,6 т/га.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus