В Україні зростає попит на «енергетичні хаби» — DroneUA

Компанія DroneUA, що відома ринку як системний інтегратор робототехніки в агро, активно розвиває напрямок технологій для накопичення електроенергії.

Про це розповів співзасновник «DroneUA» Валерій Яковенко на зустрічі з партнерами компанії та учасниками енергетичного ринку. 

Наступні кілька років, за словами Валерія Яковенка, зростатиме необхідність в побудові «енергетичних ферм», які дозволятимуть накопичувати зелену електрику та використовувати її відстрочено. 

Відтак компанія паралельно з напрямками безпілотників та робототехніки почала розвивати бізнес у альтернативній енергетиці, представляючи бренд портативних зарядних станцій EcoFlow.

«Останніх півроку ми відслідковуємо значне зростання попиту серед українців на потужні накопичувачі електроенергії, щоб забезпечити енергетичну незалежність від централізованої мережі постачання електроенергії. Сьогодні ми можемо впевнено сказати, що ринок портативних зарядних станцій сформувався і далі буде зростати», — коментує Валерій Яковенко. 

Водночас не лишають без уваги портативні зарядні станції й агровиробники. Зі слів представників DroneUA такі автономні джерела живлення дають можливість розгортати мобільні офіси прямо в полях. Більше того, попит зростає серед сервісних компаній, які надають послуги дронами-обприскувачами. Станції використовуються для зарядки батарей та підтримання роботи інших девайсів далеко від електромережі.

Зазначається, що їх актуальність зростатиме і на тлі ризиків віялових відключень електроенергії чи форс-мажорної відсутності централізованого постачання електроенергії напередодні нового опалювального сезону. 

Читайте також: «‎Біодизель з ріпаку: як виготовити, плюси, мінуси та ціна питання»‎

В компанії переконані, що тренд на зберігання та відтерміноване використання електроенергії зростатиме у комбінації з потужностями генерації альтернативної енергетики, які в Україні наприкінці минулого року наближалися до 8,5 ГВт

«Сьогодні на ринку електроенергетики сформувався значний профіцит, через який страждають генеруючі потужності зеленої енергетики всупереч діючому законодавству. Тому наявність технологічних рішень для накопичення електроенергії стають досить перспективними», — вважає голова Ради Української Асоціації відновлювальної енергетики, Радник Офісу Президента з питань енергоефективності Станіслав Ігнатьєв. 

Своєю чергою, в компанії «Епіцентр К‎» підрахували, що об’єм ринку України по споживчим акумуляторним зарядним станціям цього року складе від $5 до 6,5 млн.

Нагадаємо, що агрохолдинг «Галс Агро‎»‎ постачатиме біометан до газорозподільних мереж України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus