DroneUA відкрив на базі НУбІП «Академію Інновацій XAG»

За підтримки XAG та офіційного дистриб’ютора в Україні DroneUA 9 серпня на базі НУБіП України відбулось відкриття «Академії Інновацій XAG». Проєкт буде спрямований на посилену підготовку спеціалістів прецизійного сільського господарства. Про це повідомили у пресслужбі DroneUA.

У компанії DroneUA відмітили, що співпраця з Національним університетом біоресурсів і природокористування України офіційно розпочалась рік тому, але насправді вона триває уже понад 5 років. Новий етап співпраці — це створення сучасної лабораторії агробіологічного факультету, яка комплектується дронами-обприскувачами та супутніми інноваційними рішеннями бренду XAG. 

«Український агросектор при підтримці сучасних технологій дасть велику стійкість реалізації нашої країни, як сучасної Європейської держави‎»‎, — відмітив ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко.

Повідомляється. що «Академія Інновацій XAG» — освітньо-практичний проєкт, сучасна лабораторія агробіологічного факультету, що створена з метою забезпечення практичної бази підготовки дипломованих фахівців. Проєкт реалізовується на базі Кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна НУБіП України.

Читайте також: «‎Пшениця vs ріпак: що будуть сіяти восени аграрії і чи взагалі посіються?»‎ 

Проєкт також включає тісну співпрацю бізнесу та університету в процесі розробки профільних навчальних програм та курсів, проведення експертами бізнесу практичних занять, презентацій та демонстрацій та проведення спільних наукових досліджень.

«‎Українському агробізнесу потрібні провідні спеціалісти з робототехніки та технологій точного землеробства. Адже Україна вже випереджає Європу за інтенсивністю використання дронів в агро. Тому, говорячи про «Академію інновацій XAG» — ми говоримо про співпрацю в довгострокову перспективу, яка дасть змогу закріпити кардинально інноваційні підходи в сільському господарстві»‎ — акцентував співзасновник DroneUA Февзі Аметов. 

Нагадаємо, що бізнес запропонував спростити процедуру погодження органами влади роботи агродронів.

 

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus