Польська ETC Terminal будує тимчасові зерносховища на кордоні з Україною

У польському Хелмі за 25 км від кордону з Україною компанія ETC Terminal звела перший з двох ангарів для тимчасового зберігання зерна, яке згодом буде відправлено у контейнерах до Іспанії, повідомляє REUA.

«Нещодавно ми також виставили дві ваги для вантажівок. Кожен з наших постачальників зустрів часовий тиск, який на нас накладає ситуація в Україні. Чудово, що ми можемо працювати разом», — коментує процес будівництва керуючий директор ETC Terminal Кацпер Вєчорек.

Вперше про сухий порт на українсько-польському кордоні заговорили ще на початку квітня.

Наприкінці серпня до Хелму прибудуть контейнери Renfe, оснащені спеціальними великими мішками для транспортування зерна. Завантажений парк польська дочка DB Cargo доставить на термінал Lódz Spedcont в Лодзі, а згодом 600 т кукурудзи у 25 одиницях 40-футових контейнерів відправиться через Дуйсбург до порту в Барселоні.

Міністерство транспорту Іспанії повідомило про запуск пілотного проекту з перевезення українського зерна залізничним транспортом на початку серпня.

Раніше повідомлялося, що перші поставки зерна з України у рамках Стамбульської угоди були зроблені не у найбільш потребуючі продовольства країни.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus