Експерти розповіли, які мікродобрива використовувати для живлення озимих культур

При підготовці до посівної кампанії озимих зернових поряд із надійним захистом рослин необхідно подбати і про забезпечення їх збалансованим стартовим живленням. Фахівці рекомендують агровиробникам провести передпосівну обробку насіння комплексом легкодоступних макро-, мезо- та мікроелементів та стимуляторів росту, розповідають спеціалісти UKRAVIT SCIENCE PARK.

За словами експертів, осінній період, на який припадає посівна кампанія озимих, досить часто буває посушливими, і насіння, потрапивши у ґрунт, під впливом різних стресів не завжди може успішно прорости, а культури — реалізувати свій генетичний потенціал продуктивності. Адже це стає на заваді успішній перезимівлі посівів озимих, їх ранньому відновленню весняної вегетації та активному росту і розвитку, що надалі знизить і врожайність

«Тому паралельно з протруюванням рекомендується обов’язково провести передпосівний обробіток насіння легкодоступними збалансованими добривами в одному робочому розчині: таким чином ви забезпечите культуру повноцінним збалансованим живленням та стимуляторами росту на ранніх фазах вегетації, а також створите передумови для підвищення енергії проростання та польової схожості насіння, прискорення росту та розвитку кореневої системи та появи дружних однорідних сходів‎‎»‎ — зазначає керівник напрямку мікродобрив компанії Сергій Адаменко.

Крім цього, продовжує спеціаліст, цей технологічний захід дозволить нівелювати ретардатний ефект від дії протруйників та поліпшити стресостійкість озимих зернових у цілому..

Для передпосівної обробки насіння озимих зернових культур в умовах нинішньої осінньої посівної компанії Сергій Адаменко рекомендує застосувати унікальне легкодоступне добриво зі стимулюючим ефектом Авангард Старт

Читайте також: «‎Посів озимини: підготовка, поради, технологія»‎ 

Завдяки своєму складу добриво на 3-5% підвищує енергію проростання та на 8-10% — польову схожість насіння. Легкодоступні сполуки фосфору та комплекс інших елементів мінерального живлення сприяють появі однорідних дружних сходів, накопиченню цукрів у вузлі кущіння на рівні 38-40%, підвищенню вмісту зв’язаної води у клітинах, що забезпечує підвищену холодо- і зимостійкість молодих рослин та активне їх відростанню навесні. 

Амінокислоти та полісахариди добрива стимулюють ріст і розвиток озимих зернових культур на ранніх фенофазах. Крім цього, амінокислоти є основними структурними одиницями білка та відіграють важливу у роль синтезі коферментів – особливо при проростанні насіння. А полісахариди сприяють активізації ґрунтової біоти, стимулюючи швидший ріст і розвиток молодих рослин. 

«Тож застосування добрива Авангард Старт для передпосівної обробки насіння озимих зернових культур разом із протруйниками – не «данина моді», а важливий технологічний захід, який сприяє формуванню потужної кореневої системи рослин з добре розвиненими бічними кореневими волосками, що активно споживають вологу та елементи мінерального живлення, накопиченню цукрів у вузлі кущіння та зв’язаної води у клітинах рослин‎»‎, — відмітили спеціалісти UKRAVIT SCIENCE PARK

Водночас озимі зернові культури стають стійкішими до хвороб, низьких і мінусових температур, стресів, що забезпечує успішну перезимівлю та реалізацію генетичного потенціалу врожайності

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus