В Україні на третину можуть скоротитися озимі посіви — ВАР

Аграрії прогнозують зниження площ під посіви озимих культур на 30% через проблеми із реалізацією зерна, а також низькими закупівельними цінами на агропродукцію.

Про це повідомляє Всеукраїнська аграрна рада (ВАР)

«Очікується зниження площ під озимими не менш як на 30%. Головні причини, які спонукають сільгоспвиробників скорочувати посівні площі — висока вартість мінеральних добрив, проблеми з реалізацією зерна, а також надто низькі закупівельні ціни на агропродукцію», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: «‎Посів озимини: підготовка, поради, технологія»‎ 

Раніше ВАР звернувся до міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського з проханням допомогти зберегти зерно, яке перебуває під загрозою знищення у прифронтових зонах, та вивезти його на безпечну територію.

Нагадаємо, що, станом на 9 вересня, 14 регіонів України вже завершили збирання культур ранньої групи. У трійці лідерів по намолоту в понад 2 млн т зерна залишаються Кіровоградщина, Одещина та Дніпропетровщина. Понад 1 млн т намолотили 11 областей

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus