В Україні відновили роботу над впровадженням електронної товарно-транспортної накладної

В Україні відновлено роботу над впровадженням електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН). Тестування системи заплановане на жовтень-листопад цього року. 

Про це Мінінфраструктури повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що з 1 серпня 2022 року е-ТТН мала стати обов'язковою для всіх транспортних перевезень в Україні. Однак у зв'язку з війною роботу над проєктом було тимчасово призупинено.

«‎Зараз команда МІУ та партнери проєкту повертаються до роботи щодо розробки та впровадження цифрових ініціатив. Мета проєкту впровадження е-ТТН — забезпечення прозорості процесу перевезення, що істотно спрощує взаємодію між вантажовідправником, перевізником і вантажоодержувачем»‎, — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що згідно з результатами проведеного міністерством опитування, у якому взяли участь 160 компаній, близько 84% учасників логістичного ринку України готові долучитися до тестування е-ТТН вже у ІІІ-IV кварталі 2022 року.

Читайте також: «‎Чудо на Віслі: Як у Варшаві шукали острівки безпеки для українського агробізнесу»‎ 

Минулого тижня МІУ, за участі «‎Інституту аналітики та адвокації»‎ та за підтримки USAID/UK aid проєкту «‎Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» провело зустріч з провайдерами електронного документообігу (ЕДО) стосовно відновлення активностей, передбачених проєктом. 

У ході обговорення провайдери ЕДО підтвердили зацікавленість та готовність до активної співпраці, зокрема щодо їх тестування, яке заплановане на жовтень-листопад цього року. 

Нагадаємо, раніше Микола Сольський заявив, що співпраця України та ЄС в реалізації спільних сільськогосподарських проектів дозволить стабілізувати чи навіть суттєво знизити глобальні ціни на продовольство.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus