Франція оплатить доставку 50 тис. т української пшениці до Ефіопії та Сомалі — глава французької дипломатії

Франція візьме на себе витрати на доставку української гумдопомоги у вигляді 50 тис. т пшениці до Ефіопії та Сомалі. 

Про це заявила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна на спільному з главою МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві.

«Президент Франції підтримав ініціативу Президента Зеленського, який вирішив безкоштовно передати на користь Сомалі та Ефіопії 50 тис. т зернових. Це дуже важливий крок. Країна, яка сама у стані війні, пішла на такий гуманітарний крок», —  зауважила глава французької дипломатії.

Читайте також: «‎Сам привези і продай. Марія Сітак про трейдинговий бізнес ОССОЙО, пошук клієнтів в Європі та експорт агропродукції в умовах війни»‎ 

Водночас Микола Сольський зауважив, що рішення України передати 50 тис. т зерна для Сомалі та Ефіопії як гумдопомогу є дуже важливим для цих країн, при цьому в нашій державі достатньо зерна, щоб задовольнити власні потреби та допомогти іншим.

«В Україні достатньо пшениці для того, щоб забезпечити внутрішні потреби. Вона зараз найдешевша у світі тут, у середині країни. У нас у запасі понад 20 мільйонів тонн, з яких експортувати треба більше 70%», — сказав міністр.

Він додав, що транспортування цього збіжжя буде організовано за сприяння Всесвітньої продовольчої програми з чорноморських портів України.

Нагадаємо, раніше уряд виділив Міністерству внутрішніх справ 420 млн грн для відшкодування вартості зерна пшениці (не нижче 3 класу) у кількості до 50 тис. т з метою надання гуманітарної допомоги Ефіопії та Сомалі.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus