Аналітики фіксують підвищення трейдерами цін попиту на фуражну кукурудзу в морпортах України

Протягом двох минулих тижнів зберігалась тенденція зростання цін попиту на фуражну кукурудзу в портах Дунаю та Великої Одеси.

Про це пише «‎АПК-Інформ».‎ 

Уточнюється, що підтримку цінам продовжували надавати стабільний попит трейдерів на тлі найвищих порівняно з іншими культурами темпів експорту кукурудзи та прогнозоване скорочення обсягів виробництва зернової в ЄС внаслідок посухи.

«Ціни попиту трейдерів на фуражну кукурудзу з поставкою до портів Дунаю та Великої Одеси на умовах СРТ-порт зросли до 190-215 USD/т (180-200 USD/т двома тижнями раніше) чи 7200-8350 грн/т (7200-7800 грн/т)»‎, — розповіли аналітики.  

Відмічається, що факторами стримування більш стрімкого зростання цін виступали великі залишки, активізація збирання нового врожаю та як наслідок цього — дефіцит в аграріїв складських приміщень для зберігання зерна.

Нагадаємо, що котирування кукурудзи знизились на тлі побоювань щодо сповільнення світової економіки та укріплення долара США.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus