Експерти розповіли, чому механічна боротьба із бур’янами набирає популярності

Механічна боротьба із бур’янами — рішення не нове для вітчизняних аграріїв. Через високу трудомісткість і, до недавнього часу, малу ефективність, механічна боротьба з бур’янами у посівах сільськогосподарських культур, була в аграріїв непопулярним і малопоширеним агроприйомом.

Про це йдеться в матеріалі: «Ціни на ЗЗР зашкалюють. Поради від Claydon, як зменшити витрати на хімію‎»‎ на Latifundist.com.

На сьогодні все більше господарств використовують культиватори у вирощуванні екопродукції, де застосування різноманітної хімії зведено до мінімуму.

«Наразі практикують вирощування навіть зернових культур, зокрема пшениці та ячменю, із широким міжряддям (від 30 см і більше), що дає змогу також використовувати культиватори для міжрядного обробітку ґрунту для знищення бур’янів»‎, — зауважили спеціалісти Claydon Drills.

Експерти відмітили, що у 2020-21 рр. на одній із ферм Великої Британії спеціалісти компанії Agrii провели масштабні дослідження впливу технології від компанії Claydon на розвиток посівів та економіку агропідприємства.

Читайте також: «‎Як зекономити ресурси у час війни. Поради з оптимізації витрат від Claydon Drills»

Досліджувалась ефективність використання практично всіх задіяних у роботі агрегатів від Claydon у різних комбінаціях та оцінювалась їхня економічна ефективність та доцільність застосування. Один із етапів передбачав оцінку економічної доцільності використання міжрядного культиватора TerraBlade під час догляду посівів пшениці.

«Різниця на одних і тих же ділянках пшениці, але «з» та «без» використання міжрядного культиватора в середньому становить понад 200 фунтів на гектар, а точніше 257 фунтів на гектар. При цьому затрати на обробіток одного гектару культиватором TerraBlade є мінімальними і перебувають на рівні 25 фунтів на гектар‎», — підрахували спеціалісти.

Додається, що в середньому у сезоні 2020-2021 рр. маржинальність вирощування озимої пшениці фермерами Великої Британії була на рівні 865 фунтів на гектар.‎

Нагадаємо, що активи групи компаній «Техноторг», яка, попри заборону ввезення до України товарів з росії та білорусі, продовжувала здійснювати імпорт сільгосптехніки та запчастин, заарештували правоохоронці.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus