Незважаючи на ціни, виробництво більшості культур збиткове — Дмитро Скорняков

Незважаючи на ціни, виробництво більшості культур збиткове, говорить генеральний директор HarvEast Holding Дмитро Скорняков. А такі культури як ячмінь, жито — виробляти взагалі немає ніякого сенсу.

Про це йдеться в матеріалі: «‎Що чекає український АПК у недалекому майбутньому? Прогнози від Дмитра Скорнякова та Алекса Ліссітси» на Latifundist.com.

«Ячмінь йшов у Китай, але зараз його неможливо туди відправити. Та ще й внутрішня ціна на нього така, що ти маєш збирати 10 т з га, щоб вийти в нуль. Це майже неможливо. Тому гадаю, що в цьому сезоні ці культури не буде сіяти ніхто‎»‎, — говорить керівник HarvEast Holding.

Читайте також: «‎Ціни на ЗЗР зашкалюють. Поради від Claydon, як зменшити витрати на хімію»‎

Щодо перспектив на наступний рік, то, на думку Дмитра Скорнякова, падіння цін не минуче. Банки знижують ставки, а це завжди веде до охолодження економіки. Плюс це сигнал для падіння коммодітіз — нафти, газу, зерна і т.д. 

«‎Раніше половину затрат на посівну ми кредитували товарними кредитами від постачальників насіння, ЗЗР, у меншій мірі добрив. Зараз більшість кредитних програм звернуті. Ніхто не хоче кредитувати. Якщо на міждержавному рівні не домовляться про страховку, підтримку хоча би програм, які були раніше — побачимо драматичне падіння агровиробництва», — розповів він.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus