Жодна тонна українського зерна не повинна бути поставлена в Іран — думка

Україна повинна припинити експорт зерна до Ірану через постачання цією країною дронів-камікадзе росії.

Про це заявив експрезидент «Української зернової асоціації»‎ (УЗА) та колишній заступник генерального директора компанії із взаємодії з органами влади «НІБУЛОН» Володимир Клименко у Facebook.

За його словами, він декілька разів у різні роки зустрічався з послами Ірану в Україні за їхньою ініціативою. Тема розмов здебільшого єдина: Ірану потрібне українське зерно.

«Просили знайти можливість поставляти зерно, інколи не зважаючи на санкції. Україна завжди допомагала народу Ірану у розв'язанні питань продовольчої безпеки. І тепер іранські дрони бомбардують Україну? Це вдячність керівників Ірану, яким ми завжди допомагали з зерном?‎»‎, — розмірковує Володимир Клименко.  

Та наголошує, що жодна тонна українського зерна ніколи у 21 сторіччі не повинна бути поставлена в Іран. 

«‎Це рішення повинно бути прийняте урядом і президентом»‎, — закликає експрезидент УЗА.

Читайте також: «‎Що штовхає фермера на роботу з кешем? Роздуми по слідах колонки Володимира Нагорного»‎ 

Варто зауважити, що Україна відправила два судна з зерном, близько 126 тис. т збіжжя, в рамках «‎Зернової ініціативи».

Експорт агропродукції в Іран у 2021 році приніс Україні $612,49 млн, а за три місяці 2022 року — 178,98 млн т. Водночас імпортувала Україна агропродукції з Ірану у 2021 році на суму $40,39 млн, а за три місяці 2022 року — $7,07 млн.

Нагадаємо, що 17 жовтня російські військові атакували Миколаївську область дронами-камікадзе Shahed-136‎‎. Внаслідок цього загорілись два резервуара з непереробленою олією на території підприємства в Заводському районі.

Варто зауважити, що у ВРУ подали законопроект про розірвання дипвідносин з Іраном та визнання його державою-спонсором тероризму.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російська федерація названа терористичним режимом.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus