В МЗС назвали справжні причини, чому росія повернулась до «зернової угоди‎»

Президент рф володимир путін заявляє про розблокування «зернової угоди» нібито після надання Україною «‎гарантій». Однак наша країна ніяких нових зобов'язань не брала.

Про це розповів речника МЗС Олега Ніколенка в Facebook.

Так, Ніколенко відповів на заяву путіна трьома важливими пунктами:

  • Україна не використовувала і не планувала використовувати «зерновий коридор‎»‎ у військових цілях;
  • Українська сторона чітко дотримується положень «зернової угоди‎»;
  • Ніяких нових зобов‘язань, які виходили б за межі вже чинних в зерновій угоді, наша держава не брала.

«Нагадаю, що в рамках цієї угоди сторони зобов‘язалися гарантувати безпечне та надійне середовище функціонування зернового коридору. Україна ніколи не наражала зерновий маршрут на небезпеку‎»‎, — підкреслив речник МЗС.

Він зазначив, москва повернулася до зернової угоди завдяки активній дипломатії Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

«‎У координації з Україною вони знайшли слова, які зрозумів путін. Це була позиція сили, а не поступок»‎, — звернув увагу Ніколенко.

За його словами, повернення росії до виконання своїх зобов‘язань в рамках зернової ініціативи яскраво ілюструє дієву формулу: сильна позиція + рішучі дії = результат.

Читайте також: «‎Зерновий коридор під прицілом. Чого чекати агроринку?»

Нагадаємо, що росія заявила, що відновить свою участь в «‎зерновій угоді»‎, всього через чотири дні після призупинення участі рф в угоді. 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus