На сухопутних переходах з ЄС черга з вагонів зросла на понад 10%

Черга з вагонів на сухопутних переходах збільшилася до 18 тис. 235 вагонів, тоді як у жовтні цей показник був близько 16 тис. вагонів. Головним чином це сталося за рахунок зерновозів.

Про це йшлося в ході онлайн-наради представників «‎Укрзалізниці» з учасниками ринку зернових перевезень у четвер, 10 листопада, пише Rail.insider.

Як зазначалося на нараді, з початку листопада суттєво скоротилося середньодобове навантаження зернових. Наразі цей показник складає 69 тис. т, тоді як наприкінці жовтня перевищував 100 тис. т. Крім того, зменшилася частка зернових у загальній структурі вантажів — з 30% до 22%.

«З іншого боку позитивним моментом є зростання передачі вагонів на західних переходах. Середньодобовий показник у листопаді наразі становить 585 вагонів, що на 55 зерновозів (+10%) більше за результати у жовтні», — заявили в УЗ.‎ 

За словами заступника директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерія Ткачова, такий показник є рекордно високим.

Натомість зазначили фахівці, збільшився потік в бік західних прикордонних переходів, а також до порту Ізмаїл.

«‎Більш напруженою стала ситуація в порту Ізмаїл, куди нині прямують понад 1 тис. вагонів», — відмітив перевізник. ‎ 

Читайте також: «‎Валерій Ткачов: росія заздалегідь планувала зупинити експорт зерна з України»‎ 

Нагадаємо, що Укрзалізниця вирішила зменшити дисбаланс на ринку перевезень зерна.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus