В Мінінфраструктури розповіли, коли запрацює електронна черга для вантажівок

Через 10 днів на західному кордоні України може запрацювати сервіс електронної черги для вантажного автотранспорту.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм під час ХХVII конференції «Всеукраїнський день логіста‎»‎, передає кореспондент Latifundist.com.

Технічна і організаційна частина запуску Е-черги на прикордонних переходах вже готові, розповідає Мустафу Найем. Лишилися юридичні нюанси, у цьому питанні багато учасників, тому все треба узгодити. 

«Сьогодні п’ятниця, хочу вірити що сьогодні уряд розгляне відповідну постанову. Якщо приймуть, то лишиться 10 днів для її вступу в силу. Запрацює вона на пункті Ягодин, якщо все успішно піде, то пошириться на решту пунктів‎»‎, — відмітив Мустафа Найєм.

Заступник міністра інфраструктури зауважив, що у багатьох країнах на запуск таких систем йде по кілька років, а деякі країни досі не запустили. Тому спочатку можуть бути певні збої, але з часом все прийде в норму.

Мустафа Найєм також додав, що після запровадження Е-черги альтернатив для водіїв вантажівок не буде і що об'їхати чергу «‎манівцями» ніхто не зможе. 

Нагадаємо, раніше Мустафа Найєм говорив про запуск Е-черги на прикордонних переходах у жовтні п.р. Тоді, заступник міністра інфраструктури говорив, що у тестовому режимі працюватиме web-портал з можливістю запису у чергу з будь-якої точки виїзду. А до кінця року буде презентовано відповідний мобільний застосунок.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus