Миколаївський порт можуть залучити до «зернової угоди»‎ тільки після деокупації Кінбурнської коси — Кім

Залучення Миколаївського морського торговельного порту до реалізації «‎зернової угоди»‎ буде можливим лише після звільнення Кінбурнської коси.

Про це розповів голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в ефірі національного телемарафону у вівторок, пише «‎Інтерфакс-Україна».‎ 

«‎Затримка за тим, що триває деокупація Херсонської області, а також Миколаївської — там де Кінбурнська коса… Географічно наші кораблі мають пропливати за кілометр від Кінбурнської коси, що наразі небезпечно. Коли там не буде артилерія діставати, це буде дуже актуальним питанням. Ми готуємось»‎, — сказав Кім.

Раніше голова Миколаївської ОВА відмітив, що на Кінбурнській косі Збройним силам України залишилося звільнити три населені пункти, що належать до Миколаївської області. 

«У нас залишилося три населені пункти на Кінбурнській косі, щоб ми юридично вийшли зі стану області, яка воює‎»‎, — зауважив Віталій Кім.

Читайте також: «‎Зернова угода +120 днів. Що захочуть взамін росіяни та чи чекати зростання внутрішніх цін»‎ 

Нагадаємо що звільнення Херсона 11 листопада зсунуло лінію фронту на десятки кілометрів на схід, а разом з нею — й російську артилерію. Завдяки цьому, кількість обстрілів Миколаєва зменшилась. До того ж країна-терорист втратила можливість захопити південні області України. В України зʼявилися надії на відновлення роботи Миколаївського порту. 

Раніше Віталій Кім запрошував представників будівельних компаній повертатися для відбудови, зокрема, портової інфраструктури.

До того ж українські урядовці закликали розширити «‎зернову угоду»‎ на порти Миколаївської області, які до війни забезпечувала третину українського експорту продовольства.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Виконано за допомогоюDisqus