Чорнобаївську птахофабрику знищили окупанти

Агрохолдинг «Авангард‎»Олега Бахматюка заявив про знищення птахофабрики «Чорнобаївська‎» ‎внаслідок російської окупації.

Про це йдеться у заяві Ukrlandfarming.

Зазначається, що через дії окупантів фабрика, що була ключовим для Херсонщини виробництвом, розграбована і зруйнована.

«‎Вивезене все цінне, все, що не могли вивезти — пошкодили або знищили»‎, — повідомили в компанії.

Відзначається, що від спраги та голоду загинуло близько 4,4 млн курей. Ситуація в регіоні через це кваліфікується правоохоронними органами як екоцид, здійснений окупантами.

«‎Частину готової продукції і курей попри обстріли на початку наступу окупантів вдалося роздати місцевому населенню, але більша частина птахів загинула через неможливість її годування. Загибель такої великої кількості птиці без можливості утилізації — це надзвичайна подія, фактично екологічне лихо»‎, — йдеться у повідомленні.

Загальні фінансові втрати агрохолдингу внаслідок російської агресії наразі оцінюються приблизно в 12 млрд грн, або $330 млн.

Зокрема втрати від загибелі птиці становлять близько 700 млн, або $20 млн. Втрачений дохід від незнесеного яйця цією птицею — близько 5,8 млрд грн, або $160 млн. Понівечене і вкрадене обладнання — майже 5,5 млрд грн, або $150 млн.

Також наголошується, що знищення фабрики в Чорнобаївці, яка була одним з найбільших і найсучасніших виробництв в Європі, призвело до скорочення пропозиції курячих яєць в Україні та стало одним із факторів підвищення цін на них. 

Читайте також: «‎Сповідь фермера з окупованої частини Запоріжжя»‎

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus