Жеваго затримали в Куршевелі, готуються документи для екстрадиції — ДБР

Екснардеп та бізнесмен Костянтин Жеваго
Екснардеп та бізнесмен Костянтин Жеваго
Джерело фото: rudenko.kiev.ua

За запитом Державного бюро розслідувань на французькому гірськолижному курорті Куршевель затримали українського екснардепа та бізнесмена Костянтина Жеваго.

Про це повідомили в ДБР.

«На підставі отриманої слідством інформації, 27 грудня в одному з готелів Куршевелю представники кримінальної поліції Французької Республіки затримали акціонера банку «Фінанси та Кредит‎», — наголосили в ДБР. 

 У бюро зазначили, що екснардеп намагався оскаржити правомірність затримання, але врешті погодився піти разом з представниками компетентних органів Франції.

Повідомляється, що 28 грудня заплановане обрання екстрадиційного арешту Жеваго у суді міста Шамбері. 

Уточнюється, що ДБР уже готує необхідний пакет документів для його екстрадиції в Україну. Робота з правоохоронцями різних країн тривала кілька місяців.

Читайте також: «‎Александр Чеснакофф: Банки мають обмежений ресурс, тому видають його тим, хто має найбільшу потребу»‎ 

Нагадаємо, у вересні 2019 року ДБР заочно оголосило Жеваго підозру в причетності до схеми з розкрадання 2,5 млрд грн банку «Фінанси та Кредит‎» через офшорні компанії протягом 2007-2014 рр. Бізнесмена оголосили у розшук та заочно затримали.

Після цього Жеваго не повертався в Україну, пішов із посади гендиректора Ferexpo, але залишився її мажоритарним власником і членом ради директорів. Останні три роки Жеваго не повертався в Україну.

Згідно з рейтингом Forbes, на кінець 2022 року Костянтин Жеваго — п'ята найбагатша людина України. З лютого його статки впали з $2,1 млрд до $1,4 млрд

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus