Формується тренд до вирощування нішевих культур — думка

В Україні очікуються зміни структури посівів під час весняної кампанії 2023 року. За прогнозами, аграрії засіють більше олійних культур, а також формується тренд до вирощування нішевих культур.

Про це розповів заступник голови «‎Всеукраїнської аграрної ради»‎ (ВАР) Денис Марчук в ефірі «Чорноморської телерадіокомпанії», пише пресслужба ВАР.

«Не слід очікувати, що вся країна буде засіяна соняшником, ріпаком та соєю, оскільки є вимоги сівозміни. Але збільшаться посіви нішевих культур, зростуть площі під гречкою та горохом. На них гідні ціни всередині країни та їх культивування відповідає вимогам продовольчої безпеки», — зазначив Денис Марчук.

Особливістю весняної посівної 2023 року стане сівба ярих по пару.

«Маємо недосів озимини на рівні 40-45%. Аграрії, які не сіялись восени, лишили поля під паром. Але ярі культури на цих землях будуть сіяти. Наскільки ефективними будуть посіви «по пару», буде залежати від правильності застосування цієї технології», — вважає Денис Марчук.

Ще однією проблемою майбутньої посівної, на думку фахівця, лишається висока замінованість полів.

Читайте також: «‎Суцільний соняшник 2023. Площі збільшують, а як збільшити врожай?»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus