У Кернел розповіли, як відстояли Приколотнянський ОЕЗ у окупантів

Приколотнянський ОЕЗ
Приколотнянський ОЕЗ
Джерело фото: Пресслужба компанії

З першого дня війни команда Приколотнянського ОЕЗу продовжувала виходити на роботу. У березні Володимира Казакова відвезли на зустріч з так званим наглядачем від «нової влади». Він вимагав від директора розмістити на території заводу військову техніку, до гуртожитку заселити своїх солдатів і віддати на їхні потреби готову продукцію, йдеться у повідомленні компанії.

Володимир Казаков відповідав, що світла й тепла в приміщеннях немає, техніку розміщувати не можна, а товар зіпсувався через неналежне зберігання. Окупаційна адміністрація потребувала зразки олії: завод їх надав, але попередньо зробив неякісними.

«‎Нам потрібно було показати, що завод працює. У той момент це було єдиним способом зберегти актив і подбати про команду. Звісно, окупанти намагалися заїхати на територію заводу та їм щоразу не вдавалося. Я вдячний команді, яка не піддалася на провокації чи залякування. Всі намагалися бути корисними тут і зараз, виконуючи роботу, що кардинально відрізнялася від посадових обов’язків. Просто ділилися на групи й бралися за справи», — розповів директор Приколотнянського ОЕЗу Володимир Казаков.

У вересні ЗСУ звільнили Харківщину, проте російська сторона продовжувала жорстокі обстріли прикордонних районів — підприємство зазнало пошкоджень.

«‎У Приколотнянського ОЕЗ 85% вибитих вікон та 6 т утилізованого співробітниками скла. Долаючи наслідки ударів, команди заводів працюють і над вивезенням продукції — завантажують по 5-6 машин на добу, формують мінімальні партії, щоб максимально убезпечитися від ворожих атак», — уточнили в «‎Кернел».

На щастя, на тамтешніх Приколотнянському та Вовчанському ОЕЗах вдалося зберегти обладнання, сировину та готову продукцію, повідомили в компанії.

Читайте також: «‎Сіятимете соняшник, а добрив дефіцит? Розказуємо, як викрутитися в 2023 році»

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus