Аграрії притримують соняшник в очікуванні здорожчання — аналітики

З кінця грудня на українському ринку насіння соняшнику зберігається підвищувальний ціновий тренд, якому сприяє стримування продажу олійної аграріями, які очікували подальшого зростання цін.

Про це пише «‎АПК-Інформ». ‎ 

Також підтримку цінам надавало зростання активності імпортерів, зокрема з Європи, які поточного МР збільшили обсяги імпорту цієї олійної з України. 

Крім цього, попри подальше здешевлення соняшникової олії спостерігалось подорожчання соняшнику в портах України, що також сприяє розвитку цього тренду.

«‎Так, за вказаний період ціни попиту на насіння соняшнику підвищилися на 6-8% і станом на кінець минулого тижня переважно варіювалися в межах 15200-18600 грн/т СРТ», — зазначили аналітики. ‎ 

Також зауважимо, що олійнопереробні заводи, які потребували негайного залучення пропозиції олійної, готові були доплачуати за тоннаж.

Читайте також: «‎Олійний лікбез: Що таке олійний календар та які фактори впливають на ціну соняшника»‎ 

Нагадаємо, у 2022/23 МР в Україні може бути перероблено 10,4 млн т соняшнику, що на 10% поступається показнику попереднього сезону. Окремим фактором, що впливає на переробку олійної та експорт соняшникової олії виділяють експорт самого соняшнику.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus