На Миколаївщині росіяни знищили Засільський цукровий завод

Внаслідок обстрілів росіянами села Первомайське, що на Миколаївщині, знищено «Засільський цукровий завод».

Про це йдеться в матеріалі: «‎Росіяни підірвали склад з селітрою, а в новинах показали, що це склад з боєприпасами»‎ на Latifundist.com.

«Заводу сьогодні фактично вже немає. Фізично. Основні цехи накрила російська авіація. А далі — гради, смерчі, урагани, міномети. Там тисячі прильотів. За годину можна було до 200 прильотів мін нарахувати. Я живу біля заводу, і тільки біля моєї оселі я нарахував 16 воронок. Лінія розмежування проходила за 4 кілометри від нас, але все одно було дуже жорстко», — розповів директор служби безпеки компанії «Агро-Діло» Руслан Балько. 

Зазначається, що росіяни також розбомбили склад, де компанія «Агро-Діло», яка входить до холдингу A.G.R. Group власника Місака Хідіряна, зберігала понад 200 т. селітри та тримала основну частину свого технічного парку — близько 30 одиниць. 

«Загальна площа току та механічного двору, де розташовувався підірваний склад із селітрою, понад 4 га. Загалом рахунок збитків холдингу A.G.R. Group на Миколаївщині йде, як мінімум, на десятки мільйонів євро‎», — зазначили в компанії ‎ 

Читайте також: «‎Репортаж із Миколаївського кластера A.G.R. Group»‎ 

Нагадаємо, у Кернел розповіли, як відстояли Приколотнянський ОЕЗ у окупантів.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus